Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Covid-19 Stöd till dig som företagare

Coronaviruset/covid-19 påverkar allt just nu – inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder på största allvar och försöker vara så tillgängliga vi bara kan - trots att det är många som hör av sig till oss.

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips här. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Vi finns här för dig

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss - både om du behöver råd och hjälp eller om du drabbats ekonomiskt av corona-viruset.

gruppbild-square

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

People in an office, talking, standing together.

Beräkningsverktyg

Vi har till stöd för dig som företagskund tagit fram ett par beräkningsverktyg att använda i syfte att undersöka hur vissa finansiella lättnadsåtgärder kan komma att påverka din företagsekonomiska situation. 

Man working on his laptop in a café.

Våra samlade tips och råd

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Male hands writing on linen cloth - small business

Omställningsstöd

Omställningsstödet är tänkt att underlätta för företag att överbrygga den akuta krisen och ställa om och anpassa sin verksamhet. Målet är att stödet ska kunna börja gälla den 1 juli 2020.

Business woman at a restaurant.

Nyheter

2020-05-05 15:30

Tillfälligt slopad förmånsbeskattning för parkering och gåvor till anställda

Regeringen har tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna presenterat ett nytt förslag om tillfällig slopad förmånsbeskattning för parkering som anställda kan få av sin arbetsgivare.

2020-04-30 16:17

Storföretagens försäljning minskar och produktionsplanerna skrivs ner

Fyra av tio inköpschefer uppger att coronapandemin har haft en negativ effekt på företagets försäljning under första kvartalet i år. Samtidigt har var tredje företag reviderat ned sina produktionsplaner. Det visar en undersökning som Swedbank och Sparbankerna har gjort bland de företag som ingår i inköpschefsindex.

  • 2020-04-30 11:44
  • 2020-04-28 13:17
  • 2020-04-24 15:12

Försäkringsguide för företagare

Covid-19 har på ett brutalt sätt satt ljuset på att man som företagare kan vara utsatt. Få information om hur du kan öka tryggheten om det oförutsedda inträffar.

Ditt Visa Business Card

Vill du reklamera ett köp som inte blev som du tänkt dig på grund av covid-19? Eller har du betalt en resa med ditt Visa Business Card och vill veta vad som gäller om du behöver avboka?

Almi Brygglån

Med Brygglånet vänder sig Almi till små och medelstora företag med bärkraft men som på grund av coronavirusets spridning fått behov av finansiering.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.