Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Se hur pengarna kan växa med ditt barn.

XLBarnsparkampanj

Se hur pengarna kan växa med ditt barn.

XLBarnsparkampanj

Nu får vår app en rejäl ansiktslyftning

App - genomskinlig megapuff

Nu får vår app en rejäl ansiktslyftning

App - genomskinlig megapuff

Aktuellt

 • Student med läsplatta

  Effekter av höjda prisbasbelopp 2018

  Garantipensionärer och studenter får mer i plånboken till följd av de höjda prisbasbeloppen 2018. Sjukpenning och föräldrapenning höjs något och inkomstskatten blir något lägre.

 • Äter middag med vänner och familj

  Orealistiska förväntningar på pensionen

  För de flesta svenskar väntar en pension som motsvarar 50-60 procent av lönen. Men verkligheten rimmar illa med förväntningarna. Nästan varannan svensk tror att de kommer att få minst 70 procent av lönen den dag de går i pension. Lika många ser 70 procent av lönen, eller mer, som den miniminivå de behöver för att klara sig som pensionär.

 • Kvinnligt par med flyttboxar

  Har hushållen koll på boendekostnaderna?

  Trots rekordlåga räntor utgör boendekostnaden en stor del av mångas ekonomi. Läs mer om detta i Swedbanks rapport "Boende - har hushållen koll på boendekostnaderna?

 • Kvinna och man tittar på en dator på ett kontor

  Många unga saknar kunskap om hur boendekostnaden påverkas om räntan stiger

  Sex av tio unga med bolån saknar kunskap om hur deras boendekostnad påverkas om räntan stiger. Hälften av de unga vet heller inte vilken nivå en normal bolåneränta kan väntas ligga på över en längre period. Det visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Swedbank och Sparbankerna.

 • Kvinnor och barn står på stegar och målar ett hus

  Hårdare amorteringsregler leder till bättre nattsömn men ebb i kassan

  Finansinspektionens nya förslag om tuffare amorteringsregler påverkar främst hög- och medelinkomsttagare med stora bolån. Med striktare amorteringsregler blir det mindre pengar kvar i plånboken, men också en lägre räntekänslighet för hushållen.

 • Människor sitter på en bänk och dricker kaffe och tittar på en hund

  Sänkt pensionärsskatt äts upp av andra skatter

  Sänkt skatt för pensionärer och långtidssjukskrivna, och höjd skatt för höginkomsttagare är några av de förslag inför 2018 som regeringen tidigare aviserat.

 • En man har ett affärsmöte med en äldre man

  Mer pengar i plånboken för hushållen

  Svenska hushåll har de senaste 14 åren fått alltmer pengar i plånböckerna. Men förbättringen gäller inte alla, pensionärer och arbetslösa halkar efter övriga hushåll.

 • Kvinna använder sin mobil

  Koll på bostadsrättsföreningarnas skuldsättning viktigare än någonsin

  Bostadsrättsföreningarnas skuldsättning är en viktig information för alla som bor, tänker köpa eller belåna en bostadsrätt. Enligt beräkningar från Swedbank och Sparbankerna kan boendekostnaden fördubblas om räntan stiger från 2 till 5 %.

 • Lägenhet

  Köp aldrig bostadsrätt utan checklista

  Bostadsrättsmarkmarknaden delar problemen med lågt utbud och stor efterfrågan med villamarknaden men utöver problemen på villamarknaden finns det fler problem på bostadsrättsmarknaden som sammantaget kan få hela bostadsrättsmarknaden att haverera.

 • Kvinna lyssnar på musik

  Köp din resevaluta enkelt och smidigt

  Beställ din resevaluta till bra valutakurser direkt på nätet och betala online. Hämta resevalutan tryggt och smidigt hos ditt närmaste postombud!  Dessutom är det i regel billigare att växla pengar hemma i Sverige jämfört med på resmålet. Vi erbjuder valutaväxling med euro, dollar, bath, pund och andra populära valutor.

Stäng Skriv ut