Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Samhällsengagemang
Förskola
Grundskola
Gymnasieskola
Sponsring

Familjejuridik – genom livets alla skeenden

Ska du och din partner flytta ihop eller gifta er? Ni kanske väljer att gå skilda vägar? Har du planerat för framtiden? Behöver du råd när någon närstående gått bort?

Vad det än gäller så vill vi hjälpa dig.

Som kund i Snapphanebygdens Sparbank har du rabatt på juridiska tjänster hos vår samarbetpartner Familjens Jurist i Hässleholm.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vägledning

Jag behöver vägledning

Jag vet inte vilka juridiska avtal jag behöver. Jag vill få en bättre överblick. 

Kontrakt

Jag vill skriva avtal

Jag vet vilket juridiskt avtal som jag behöver skriva.

Du kan skriva de vanligaste juridiska dokumenten själv online när det passar dig. Du kan också välja att få hjälp av jurist att skriva avtal. Till exempel: testamente, samboavtal och framtidsfullmakt.

Rådgivning

Jag vill boka rådgiving

Jag vill träffa och prata med en jurist - antingen 

Juristen möter dig där du önskar, på kontoret i Bjärnum eller på deras kontor i Hässleholm, via telefon eller videosamtal. Du får alltid ett prisförslag innan du anlitar en jurist.

Fullmakter

En fullmakt ger dig möjligheten att hjälpa andra här och nu eller dig själv i framtiden. Här hittar du fullmakter som:

  • Fullmakt bankärenden privatperson
  • Framtidsfullmakt
  • Anhörigbehörighet
  • Fullmakter dödsbo
Äldre par sitter hemma i soffan och tittar i en bok

Digital förvaring av dina viktiga dokument

Förvaring av testamente

Ett testamente är en värdefull handling, både för dig och för dina anhöriga. För att det ska vara giltigt måste testamentet i original kunna visas upp efter din död. Genom att förvara ditt testamente hos oss kan du vara säker på att det kommer fram när det behövs. Genom att samköra vårt register med dödsfallsregistret hos SPAR kan vi garantera att ditt testamente kommer till din testamentsexekutor eller till ditt dödsbo.


Som kund hos oss får du 20 % rabatt på förvaring av ditt testamente, oavsett om du har skrivit det med oss eller någon annan *

Digital förvaring av dokument

Tillsammans med Storegate erbjuder Familjens Jurist dig 3 GB lagringsutrymme helt kostnadsfritt. Storegate fungerar som ett digitalt bankfack. Du kan spara viktigt dokument men även semesterbilder och andra filer du vill förvara tryggt och säkert.

Händelser i livet när du kan behöva juridisk hjälp

Bli sambo eller gifta sig

Det är mycket att tänka på när man blir sambo eller gifter sig. Ibland händer det oförutsedda. Se till att få en bra start och skapa en trygg framtid tillsammans.

Planera inför framtiden

Ibland tar livet en oväntad vändning och det är bra att ha gjort förberedelser för dina anhöriga innan. 

Separera eller skilja sig

Ibland håller kärleken inte livet ut. När ett gemensamt liv tar slut, vid en separation eller skilsmässa, kan det uppstå en del frågor. Kanske kan det vara bra att ta hjälp av en jurist?

När någon går bort

När en närstående gått bort är det mycket att ta tag i. Mitt i sorgen ska du som närstående och dödsbodelägare ta tag i allt det praktiska med den avlidnas ekonomi. Vi hjälper dig.